Kabinet kuharstva novoopremljen

U listopadu 2018. godine nabavljena je i instalirana oprema za kabinet praktične nastave kuharstva financirana projektom “Gastro majstori”.

Projektom “Gastro majstori” osigurana su sredstva iz Europskog socijalnog fonda za opremanje prostora Turističko ugostiteljske škole Karlovac u iznosu od gotovo 195 000 kuna.


Kabinet kuharstva dobio je nove hladnjake i zamrzivače, ormare, viseće ormariće i nekoliko radnih stolova koji će unaprijediti rad i učenje.

Polaznici programa mogu se radovati i električnoj fritezi, mješalici za tijesto ili pak stroju za ribanje i rezanje koji svakom kuharu olakšava posao, a sve buduće pizza majstore (jedan od obrazovnih programa pokrenut projektom) u kabinetu očekuju nova električna pizza peć i pizza pult.

Naposlijetku, nijedna kuhinja nije potpuna bez mramorne/granitne ploče, umivaonika i slavine tako da su i oni bili nezaobilazni pri opremanju kabineta.

Nova je oprema zasigurno obradovala djelatnike Škole, a donijet će osmjeh na lice i svakom budućem kuharu kojemu će odsad kabinet pružiti bolju pripremu za rad u ugostiteljskim objektima.