O projektu

Naziv projekta: Gastro majstori

Šifra poziva za dostavu projektnih prijedloga: UP.02.2.2.03

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

Vrijednost projekta: 1.400.093,17 kn

Razdoblje provedbe: 10.04.2018.-09.04.2020. (24mjeseca)

Iznos EU sufinanciranja: 100%

Svrha projekta je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u Karlovačkoj županiji u turističko ugostiteljskom sektoru.

Razvit će se tri nova inovativna programa obrazovanja: Pizza majstora/ice, Gril majstora/ice za meso, ribu, rakove i školjke i Servir/ka. Obrazovat će se 42 nezaposlene osobe za nova zanimanja, a osim stručnih znanja, programom će se osigurati i opće kompetencije za uspješniju komunikaciju i poduzetnost.

Nositelj projekta: Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac

Partneri: HZZ Područni ured Karlovac, Hotel Labineca i Jadran Laguna Gradac

www.gastro-majstori.eu

www.esf.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac

Svrha projekta Gastro majstori je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u Karlovačkoj županiji u turističko ugostiteljskom sektoru kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada.

Projektom će se razviti 3 nova i suvremena POO obrazovna programa za Pizza  majstora/ice,  Gril  majstora/ice  za  meso,  ribu,  rakove  i  školjke  i Servira/ke.

Programi će uključivati inovativnu komponentu primjene IKT-a, općih kompetencija i mekih vještina, s više od 70% praktične nastave,      većina koje će se provesti kod poslodavaca, u hotelima od  kojih su  dva  partneri na  projektu.

U  izradi će  pomoći nezaposleni, poslodavci, bivši učenici TUŠ-a, djelatnici HZZ-a, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i druge pozvane udruge uključivanjem u okrugli stol.

1.cilj projekta Poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko ugostiteljskog sektora. Izradit će se Program usavršavanja predavača i mentora, 20 predavača i mentora će steći stručna i pedagoška znanja, a 10   predavača i mentora će steći posebna znanja u području socijalnih usluga.

2.cilj projekta je Stjecanje stručnih znanja i općih kompetencija ranjivih skupina potrebnih za rad  u  sektoru turizma i  ugostiteljstva. Projektom  Gastro majstori provest će se 3 nova programa za 42 odrasla polaznika: 39 osoba mlađih od 24 godine, 2 osobe starije od 54 godine i 1 osobe s invaliditetom.